Vegeruoka lomailua Lissabonissa

Reissuun lähtiessäni minulle kaikkein tärkeintä on ottaa selvää kyseisen maan ja kaupungin vegaanisesta/vege ruokatarjonnasta, sillä suurin osa lomailuani onkin kahvilasta ravintolaan vaeltamista.

Portugali on tunnettu merenelävistä ja lihapitoisista ruoista, joten hieman olinkin huolissani jäänkö nälkäiseksi. Niin ei tietenkään päässyt käymään!

Happy Cow ja instagram ovat mainiota apuvälineitä etisessäsi miellyttäviä ruokapaikkoja. Maukkaan ja esteettisen ruoan lisäksi itselleni on myös hyvin tärkeää viihtyisä milijöö ja ammattitaitoinen palvelu.

Tässä muutama hyvä tärppi Lissaboniin:

Dear breakfast –

Nimensä veroisesti tarjoaa aamupalaa aamusta alkuiltaan.
Menin aamiaiselle sunnuntaina, joka on suosituimpia päiviä käydä ulkona syömässä ja sain viimeisen paikan tiskin edestä. Nautin tästä kovasti sillä seurasin kaksi tuntia työntekijöiden arkea ja juttelin heidän kanssaan kiireestä huolimatta.

Maukas banana bredi, acai-kulho ja tumma paahteinen americano täydensivät tämän aamun!

Acai on Brasilian sademetsissä kasvava huippu terveelinen marja, joka muistuttaa ulkoisesti mustikkaa, mutta sisältää sitäkin suuremmat määrät arvokkaita ravintoaineita. mm. rautaa, kuitua, kalsiumia, omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja.

Eight – The health lounge –

Tämä paikka on yksi laadukkimmista terveelliseen ravintoon perustuvista paikoista Lissabonissa. Ainankin minun mielestäni. Täällä kaikki oli mietitty loppuun asti, sekä syvempi aate ruokaan näkyi kaikkialla. Ruoka ei ollut vain kaunista, vaan se myös oli huippu ravitsevaa ja maukasta!
HUOM. Kahvia jos mielit, niin nauti se jälkiruoaksi muualla, sillä sitä ei Eightistä löydy.

Nicolau Lisboa –

Kaunis turkoosi unelma! Paikan värimaailma muistutti paljon jotain kotona olevaa… Joten kotiuduin Niclolauhin erittäin hyvin. Turkoosi Marozzoco oli vielä pisteenä kaiken päällä!

Dinneri suositus: pinaatilla värjätty burgeri ja lasillinen Portugalilaista Rieslingiä!

Fauna & Flora –

Lissabonin yksi suosituimmista All Day Breku- tyylisistä paikoista. Älä saavu tänne nälkäisenä, sillä todennäköisesti voit joutua jonottamaan jopa tunnin. Näin itselleni kävi eräs super nälkäinen aamu.

Paikka on viehättävä ja täynnä upeita ihmisiä, jotka kuvaavat jokaisen ruoka-annoksensa. Niin kuin minäkin tein!

Ruoka on hyvää, mutta omaan makuuni vain ihan hyvää. Annokset ovat kauniita ja menu on täynnä ihanalta kuulostavia herkkuja, mutta jotakin jäin vielä odottamaan.

Naked –

Pöytään saakka en koskaan päässyt, sillä paikka oli aina kiinni, kun olisin ollut kulmilla. Menu ja milijöö näyttivät kuitenkin hyville, joten halusin lisätä sen listalle.

Tässä vielä kuvia ja vinkkejä muutamista paikoista, johon en yksinkertaisesti ehinyt mennä, sillä tarjontaa oli niinkin paljon!

The Mill – Paljon vege vaihtoehtoja ja tunnettu porkkanakakustaan!
Hello, Kristof – Tarjoaa laadukasta ja todella hyvää kahvia (Kuulemma!)
Te Food Temple
– Pieni sympaattinen vegaaniravintola, jossa kuulemma todella herkulliset tarjottavat!
Zenith – Paikallisten suosittelema, viihtyisä milijö ja maistuva aamupala!
PSI
– Vanhin vegeravintola Lissabonissa, joka tarjoaa aasialaisia, sekä kansainvälisiä makuja.

Herkullista juhannuksenjälkeistä aikaa!

 

0 comments on “Vegeruoka lomailua LissabonissaAdd yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *